SKO Printing & AV | Print Management

Print Management

Met de print management van SKO Printing & AV:

  • Bespaar je op je afdrukkosten

  • Is er minder gevaar op datalekken

  • Heb je een volledig overzicht in het gebruik

  • Draag je bij aan duurzaamheid door minder printen

Wil je ook een duurzame en veilige print omgeving én lagere kosten?

Met print management zorg je er voor dat je grip krijgt op je print- en scanomgeving, je kosten verder kunt verlagen én veiligheid in de hand krijgt waardoor je de kans op een datalek vermindert. Ook heeft het een positief effect op het milieu doordat er doorgaans minder geprint wordt.

Jouw print, onze zorg!

Wat is print management?

Met print management worden de afdrukken van uw medewerkers eerst naar een centrale printserver verzonden, in plaats van direct naar een printer of multifunctionele printer. Pas na persoonlijke aanmelding van de gebruiker worden printopdrachten uitgevoerd. Dit wordt ook wel follow-me/you printen genoemd. De voordelen:

  • Opdrachten worden niet zomaar afgedrukt en vergeten op te halen
  • Er zwerft geen informatie meer onbeheerd rond; datalekken worden zo verkleind
Lexmark printer SKO Printing & AV

Bespaar op kosten én het milieu

Met print management worden onnodige prints voorkomen en door middel van rapportages of doorbelasting op hun eigen budgetten kunnen gebruikers worden gestimuleerd op kosten te letten die verband houden met het printen. Dit kan een besparing opleveren van minimaal 15%.

Dit heeft ook een positieve impact op duurzamer werken en betekent daardoor milieubesparin

Minder gevaar op datalekken

Een goede beveiliging van vertrouwelijke persoons- en bedrijfsgegevens blijkt in de praktijk voor organisaties een pittige uitdaging. Vaak zorgt het onbewuste gedrag van medewerkers voor zogenaamde “zwerfinformatie”. Een belangrijk risico is de onbeheerde toegang tot bedrijfsapparatuur, maar ook de toegang tot privacygevoelige en vertrouwelijke informatie.

Met print management verminder je dit risico doordat alle print-, kopieer- en scanopdrachten centraal worden geregistreerd en de gebruikerstoegang tot printers eveneens centraal is georganiseerd

a young female businesswoman stands in the corridor  of a modern business interior looking at her digital tablet . The lighting is bright and there is a glow from the tablet device on her face. She is wearing a smart grey business suit .

Volledig overzicht in gebruik

Exact inzicht in het gebruik van de afdrukapparatuur is mogelijk in de vorm van handzame rapportages. Zo kunt u zien waar verbeteringen mogelijk zijn en kunt u sturen op het gewenste resultaat.

Kosten van gebruik van de apparatuur is naar wens door te belasten. Van gebruikers tot afdelingen of projecten.

Wil je vrijblijvend advies over Print Management? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.